Normal_paspoort535

Met het nieuwe collegejaar vlak voor de deur, vertrekt een deel van de Nederlandse studenten naar een buitenlandse bestemming om daar een semester of jaar te studeren of stage te lopen. Het merendeel van de studenten die naar het buitenland gaan, kiezen voor de Verenigde Staten. Dat meldt reisverzekering.net.

Hoewel het Nederlandse gemiddelde van studenten die voor hun studie naar het buitenland vertrekken percentueel laag is (3,5 procent tegenover het Europees gemiddelde van 4,5 procent), gaan er toch elk jaar zo’n 25.000 studenten studeren of stage lopen in een ander land. Het merendeel van deze student vertrekt richting de Verenigde Staten, die dankzij hun grote aanbod aan onderwijsinstituten al enkele jaren de populairste studiebestemming zijn voor Nederlandse studenten. Hierna volgen het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië, Duitsland, Zwitserland, Singapore, Frankrijk, Italië en Zweden.

Volgens reisverzekering.net zijn de tien populairste steden om een uitwisseling mee te doen voor Nederlandse studenten na het vorige lijstje niet echt een verrassing. Londen staat op nummer één, gevolgd door New York City, Singapore, Parijs en Sydney. Plek zes wordt ingenomen door Dubai, gevolgd door Toronto, Berlijn, Melbourne en Los Angeles. Vergeleken met de wereldwijde top tien voor buitenlandse studiebestemmingen, valt op dat Nederlanders (nog) niet vaak in Aziatische landen studeren. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids