Normal_groepsfoto__1_

De studenten van TU Eindhoven die in tachtig dagen de wereld rond willen reizen met een elektrische motor zijn na twee dagen gestand in Wenen. De nacht na vertrek moest er in München al gesleuteld worden. Vlak voor Wenen viel de motor uit. De elektrische motor staat nu in de werkplaats van een collega-studententeam. Dat meldt NOS.

De problemen zitten in de inverter, een onderdeel dat de motor aanstuurt. In München hadden de studenten hetzelfde probleem. “Toen hebben we het gedeelte dat kapot was vervangen. Maar omdat het nu weer gebeurt, zijn we op zoek naar een structurele oplossing”, laat student Bas Verkaik weten.

De studenten blijven ondanks de tegenslag optimistisch over het vervolg van de reis. De studenten hadden al enkele reservedagen ingepland om toch de tachtig dagen te halen. “Het doel is niet alleen deze tocht binnen 80 dagen te maken, maar vooral ook om ons verhaal te vertellen”, zegt Verkaik. De studenten werden bij de Nederlandse ambassade in Wenen vol enthousiasme ontvangen.

Het is de bedoeling dat het studententeam morgen weer verder reist naar Roemenië. Uiteindelijk zal de motor via Azië en Noord-Amerika voor 2 november weer aan moeten komen in Eindhoven. Tijdens de reis worden vier verschillende handelsmissies georganiseerd over Nederland en Elektrisch Vervoer. Dit gebeurt in samenwerking bijvoorbeeld: het Coast to Coast programma, Nederlandse Consulaten, kennisinstellingen, universiteiten en bedrijven. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids