Normal_onderzoek_wetenschap_verbazing_bekijken254

NWO stelt op 15 augustus de vijfde ronde van Take-off openstellen. Dit is een programma voor het stimuleren en ondersteunen van bedrijvigheid en ondernemerschap vanuit de wetenschap. Aanvragen voor haalbaarheidsstudies of vroegefasetrajecten kunnen ingediend worden binnen de wetenschapsgebieden bèta/techniek, life sciences en alfa/gamma. Dat meldt NWO. 

Take-off richt zich op het faciliteren en stimuleren van bedrijvigheid en ondernemerschap vanuit de Nederlandse universiteiten en door NWO erkende onderzoeksinstituten. Het gaat daarbij om het creëren van innovatie nieuwe bedrijvigheid die volgt op kennisontwikkeling en -benutting door onderzoekers aan deze kennisinstellingen.

Met financiering van Take-off haalbaarheidsstudies kunnen onderzoekers een haalbaarheidsstudie uitvoeren voor commerciële toepassing van innovatieve kennis en de start van bedrijvigheid op basis van kennisinnovaties uit de kennisinstellingen. Start-ups kunnen met de vroegefasetrajecten een geldlening van minimaal 50.000 euro en maximaal 250.000 euro aanvragen voor de uitvoering van de trajecten.

Take-off wordt twee keer per jaar georganiseerd en wordt gefinancierd door het ministerie van Economische Zaken en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De vijfde ronde gaat open op maandag 15 augustus en sluit op dinsdag 4 oktober. De resultaten worden half december bekendgemaakt.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids