Vysotsky (Wikimedia) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0) or Attribution], via Wikimedia Commons

De Universiteit Leiden heeft grote plannen voor de campus in Den Haag. Met de uitbreiding van de onderwijs- en onderzoeksactiviteiten moet de campus binnen vijf jaar uitgroeien tot een “internationaal vooraanstaand academisch centrum”. De universiteit heeft hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend met de gemeente Den Haag. Dit melden Universiteit Leiden, NOS en Omroep West.

De universiteit wil aansluiten op het kenmerkende profiel van de stad Den Haag en heeft daarom vier thema's vastgesteld waarop ze haar onderwijs en onderzoek wil richten: internationaal recht, vrede en veiligheid; politiek en openbaar bestuur, stedelijke vraagstukken en gezondheid en zorg.

De universiteit streeft naar een aanbod van in totaal 15 voltijds opleidingen. Daarnaast breidt de universiteit de voorzieningen uit voor zowel studenten als medewerkers op de Haagse campus. Leiden verwacht in 2020 zo'n 4500 studenten te kunnen verwelkomen. Nu studeren zo'n 3000 studenten aan de Haagse dependance.
Gemeente Den Haag is blij met de plannen van de Leidse universiteit en zal de universiteit financieel steunen.

Den Haag wil een “bruisende studentenstad worden”, aldus wethouder Ingrid van Engelshoven, “met alle voorzieningen die daarbij horen.” De ambities van de universiteit op het gebied van onderwijs en onderzoek  dragen volgens Engelshoven bij aan de kenniseconomie en versterken het profiel van Den Haag als internationale stad van vrede en recht.

© Nationale Onderwijsgids