Logo_aaeaaqaaaaaaaap9aaaajdvlymqwytuzltvmnjatnda2yy04nmy3lwuxmze3nmu0mtnkoa

Nederland heeft vanaf vandaag de eerste afdeling van Singularity University buiten Silicon Valley. In Eindhoven is SingularityU The Netherlands van start waar onderwijsprogramma's, tech-bijeenkomsten en een Innovation Hub opgezet worden die nieuwe ideeën op moeten leveren over hoe de mensheid de toekomst aankan. De afdeling is vandaag geopend door koningin Máxima. 

Medeoprichter Yuri van Geest van SingularityU The Netherlands zei eerder al dolgelukkig te zijn met de Nederlandse primeur. "Wij zijn vereerd en opgetogen dat we SingularityU in Nederland starten. Deze partnerschap is de eerste fysieke locatie buiten het NASA Research Park. Ons doel is voort te bouwen op de krachten van ons land, waarbij we de belangrijkste exponentiële technologieën integreren en inzetten om oplossingen te vinden voor een aantal grootse mondiale uitdagingen, bijvoorbeeld rondom water, voedsel en gezondheid."

De Nederlandse afdeling van de universiteit zal ook landelijk bijeenkomsten organiseren om start-ups, onderzoekers, bedrijven, overheden en investeerders samen te brengen. In de Hub op Strijp S in Eindhoven worden door SingularityU The Netherlands technologische toepassingen ten toon gesteld, zodat door beleving de mogelijke impact van deze technologieën op de samenleving, organisaties en levens kan worden ingeschat. In de aanloopfase werkt SingularityU The Netherlands onder meer nauw samen met Brainport Eindhoven, gemeente Eindhoven, gemeente Amsterdam, gemeente Rotterdam, Health Valley Netherlands, Innovation Quarter Zuid-Holland, het Ministerie van Economische Zaken, Radboud UMC en TU Eindhoven.

© Nationale Onderwijsgids