Logo_wageningen_university_logo

Wageningen Universiteit sluit zich aan bij het samenwerkingsverband tussen de drie technische universiteiten in Nederland (3TU.Federatie). Hiermee verandert de naam vanaf vandaag in 4TU.Federatie of kortweg 4TU en wordt samenwerking op het gebied van onderwijs en onderzoek verder uitgebreid. Dit meldt Wageningen Universiteit.

De vier technische universiteiten in Delft, Eindhoven, Twente en Wageningen gaan meer gezamenlijk optrekken, onder meer om de interactie met het bedrijfsleven verder te versterken. Met de toetreding van Wageningen Universiteit komen interessante cross-overs in beeld tussen high tech en agri & food en op het gebied van water en milieu.
 
De 3TU.Federatie werkt al nauw samen op het gebied van onderwijs en onderzoek. Zo zijn er vijf gezamenlijke masteropleidingen, een Centre for Engineering Education en een instituut voor Professional Doctorate Education. Deze sluiten aan op de geslaagde groei in de toestroom van studenten naar het universitair technisch onderwijs. Daarnaast zijn er binnen de federatie negen onderzoekscentra actief en wordt het datamanagement ondersteund door het 3TU.Datacentrum dat onderdeel is van Research Data Netherlands. Met de aansluiting van de Wageningen Universiteit wordt verkend op welke wijze het portfolio aan activiteiten kan worden uitgebreid. Hierbij kan worden gedacht aan onderzoek rond de voedselproductieketen, mobiele persoonlijke hulpmiddelen gericht op leefstijl, sport en gezondheid en robotica voor kwetsbare handelingen.
 
De Nederlandse maakindustrie biedt als geen ander innovatieve en technologische oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen – in nauwe samenwerking met de technische universiteiten en instituten. De 4TU.Federatie draagt met kennis, middelen en faciliteiten bij aan de verdere versterking van de technologiesector in Nederland, het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en het verzorgen van kwalitatief hoogstaand onderwijs en onderzoek. De ambities van de maatschappij en het bedrijfsleven zijn de inspiratie voor interessante, fundamentele en toegepaste wetenschappelijke onderzoeksvragen. 
 
© Nationale Onderwijsgids