Normal_universiteit_wageningen

De universiteit van Wageningen is de meest duurzame universiteit van Nederland. Hogeschool Utrecht is de duurzaamste hogeschool. Dit bleek gisteren bij de uitreiking van de SustainaBul, de duurzaamheidsranking van Nederlandse hoger onderwijsinstellingen, tijdens de Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs. Dit meldt Studenten voor Morgen.

Aan de ranking namen dit jaar in totaal 11 universiteiten en 9 hogescholen deel. De drie eerste plekken worden bezet door universiteiten. Naast winnaar Wageningen staat op de tweede plek de Technische Universiteit Eindhoven. Op de derde plaats staat de universiteit van Utrecht.
 
Als beste hogeschool staat Hogeschool Utrecht op een vierde plaats, gevolgd door Avans Hogeschool op de achtste plaats en Hogeschool Leiden op de negende plaats. In de vier jaar dat de Sustainebul wordt uitgereikt, staat de universiteit van Wageningen elke keer bovenaan de ranglijst. 
 
De SustainaBul is de ranglijst van Nederlandse universiteiten en hogescholen op het gebied van duurzaamheid, en is een initiatief van Studenten voor Morgen. Onderwijsinstellingen worden door studenten beoordeeld op de integratie van duurzaamheid in hun onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering, naast ook transparantie en communicatie. Nieuw dit jaar is de beoordeling van sociale duurzaamheid.
 
© Nationale Onderwijsgids