Logo_daling_geld_minder

Twee derde van de jongeren wil studeren gratis maken. Dit blijkt uit een rapport van de jongerenafdeling van de Sociale Partij (SP) dat vandaag gepresenteerd wordt aan staatssecretaris Dekker van Onderwijs. Dit meldt Metro.

Ruim twee derde van de studenten wil dat studeren helemaal gratis wordt. Volgens ROOD zou dit kunnen door het geleidelijk afschaffen van collegegeld, het gratis maken van boeken en het invoeren van een laagdrempelige studiebeurs. Verder willen jongeren de kwaliteit van het onderwijs verbeteren door meer zeggenschap te krijgen in en over het onderwijs. Ook kleinere klassen en betere lessen door bevoegde en goed onderlegde docenten kunnen volgens hen bijdragen aan beter onderwijs. 
 
Voor docenten geldt dat de werkdruk drastisch omlaag moet. Ruim de helft geeft aan dat er niet voldoende tijd is om hun beroep goed uit te kunnen oefenen.
 
Het onderzoek is gedaan onder ruim 1300 personen op onderwijsinstellingen in het hele land onder zowel scholieren en studenten als onder docenten en onderzoekers. De conclusies en aanbevelingen uit het rapport worden vandaag aangeboden aan staatssecretaris Dekker.
 
© Nationale Onderwijsgids