Normal_kinderen__les__hulp__juf__lerares__onderwijzer__docent__leerlingen__po__vo

Universitaire studenten die leraar willen worden in een tekortvak, komen in aanmerking voor een tegemoetkoming in de studiekosten. De nieuwe website www.mastersvoorhetvo.nl bevat informatie over de voorwaarden en aanvraagprocedure van deze regeling en over de universitaire lerarenopleidingen. Dat meldt Masters voor het vo.

De website Masters voor het vo is onderdeel van de website www.wordleraarinhetvo.nl. Deze website geeft universitaire studenten informatie over de mogelijkheden om eerstegraads leraar te worden in het voortgezet onderwijs. De site richt zich specifiek op de vakken waarvoor landelijk een tekort aan leraren is. De site geeft informatie over alle instroommogelijkheden in het voortgezet onderwijs, bijvoorbeeld hoe kun je leraar worden via een lerarenopleiding of vanuit een andere studie of vanuit een baan?

De website informeert niet alleen over de nieuwe regeling tegemoetkoming in de studiekosten, maar ook over Eerst de Klas, een traineeprogramma voor jonge academici, Het Onderwijstraineeship, een tweejarig leer/werktraject, Vierslagleren, waarbij je als starter (parttime) werkt en samen met een ervaren docent een eerstegraads of extra bevoegdheid haalt voor een tekortvak in het voortgezet onderwijs en het Zij-instroomtraject, als je een baan hebt bij het voortgezet onderwijs zijn er ook mogelijkheden om binnen twee jaar je bevoegdheid te halen. Verder vertellen jonge docenten op de website over hun ervaringen met de lerarenopleiding en de eerste kennismaking met het beroep.

© Nationale Onderwijsgids