Logo_logo-edu-challenge_klein

Studenten die een goed idee hebben over hoe het onderwijs beter kan en die het leuk vinden om hier met andere studenten over na te denken en te werken aan een oplossing kunnen zich opgeven voor EduChallenge. Deze studentenwedstrijd is bedoeld voor hbo- en wo-studenten uit heel Nederland. Dat meldt Landelijk Studentenvakbond.

Tijdens de challenge gaan studenten in teams – die op de eerste dag worden samengesteld – aan de slag met een gezamenlijk gekozen innovatief idee. In drie dagen tijd wordt het idee omgezet in een concept of prototype. Dit gebeurt onder begeleiding van coaches en experts uit het werkveld. Alle teams pitchen hun concept of prototype aan een jury, waarna de jury de winnaar bekend maakt. Het winnende team maakt onder andere kans op een prijzenpakket ter waarde van 500 euro.

EduChallenge wordt georganiseerd van 20 tot en met 22 april in het Science Park in Utrecht. De wedstrijd biedt ruimte aan 50 deelnemers: 45 studenten en 5 scholieren van vwo 5 en 6. Voor de challenge wordt gezocht naar gemotiveerde studenten. Een specifieke opleiding wordt niet gevraagd. Op www.educhallenge.nl kunnen geïnteresseerde studenten zich aanmelden.

De EduChallenge is een vervolg op een eerdere studentenwedstrijd die in 2015 is georganiseerd. Dit was een initiatief vanuit het UMC Utrecht en door het succes is er in een breder samenwerkingsverband nagedacht over een vervolg: De EduChallenge 2016.

© Nationale Onderwijsgids