Logo_extra2

Op 12 maart vindt de officiële opening plaats van het University College Tilburg (UCTilburg) met als thema Utopia: An Ideal Community. Daarmee heeft Nederland nu acht instituten die de Engelstalige bacheloropleiding Liberal Arts and Sciences aanbieden. UCTilburg onderscheidt zich van de andere University Colleges door bewust te kiezen voor een locatie midden op de campus, daar waar de andere University Colleges een eigen locatie buiten de universitaire gemeenschap hebben waar studenten studeren en wonen. Dat meldt Tilburg University.

“We willen openstaan voor en deel uit maken van Tilburg University en gebruik maken van al het moois dat de Tilburg University campus te bieden heeft. Onze studenten kunnen bij elkaar wonen op een locatie op de campus, maar ze mogen ook elders wonen. 'The best of both worlds', denken wij”, aldus Alkelline van Lenning, decaan van UCTilburg.

Tilburg University heeft tot de oprichting van de University College besloten om de zichtbaarheid van de Engelstalige opleiding Liberal Arts and Sciences te vergroten. Met de Liberal Arts and Sciences-opleiding heeft Tilburg hetzelfde in huis als de University Colleges elders, maar dat was voor de buitenwereld onvoldoende bekend.

De bacheloropleiding Liberal Arts and Sciences geeft studenten een brede en kritische kijk op sociale, politieke, maatschappelijke, culturele en economische gebeurtenissen in de wereld. Ze leren verschillende wetenschappelijke disciplines te combineren, waardoor ze in staat zijn complexe vraagstukken te begrijpen en naar creatieve oplossingen te zoeken. Het onderwijs wordt verzorgd door ervaren en enthousiaste docenten die innovatieve en interactieve onderwijsmethodes gebruiken in een international classroom: veertig procent van de studenten is afkomstig uit de hele wereld. Afgestudeerden vinden makkelijk hun weg naar allerlei Masterprogramma’s.

Bas Haring en Herman de Regt zijn de keynote speakers tijdens de opening. Verder wordt de winnaar bekend gemaakt van de scholierenwedstrijd rond het thema Utopia, en zijn er tal van randactiviteiten die verschillende aspecten van de opleiding in de verf zetten.

© Nationale Onderwijsgids