Normal_rss_entry-31086

(ANP) - Nederland krijgt de eerste afdeling van Singularity University buiten Silicon Valley. In Eindhoven gaat SingularityU The Netherlands van start waar onderwijsprogramma's, tech-bijeenkomsten en een Innovation Hub opgezet worden die nieuwe ideeën op moeten leveren over hoe de mensheid de toekomst aankan.

Singularity University is een Amerikaanse benefietorganisatie die is opgericht door de bekende denkers en futurologen Ray Kurzweil en Peter Diamandis. Ze hopen mensen bij elkaar te brengen die aan de hand van technologische ontwikkelingen de toekomst kunnen vormgeven. Denk daarbij aan aan vernieuwingen op het gebied van voedsel, watervoorziening en gezondheid. Inmiddels zijn er mensen uit ruim negentig landen actief aan de Singularity University.

Medeoprichter Yuri van Geest van SingularityU The Netherlands is dolgelukkig met de Nederlandse primeur. "Wij zijn vereerd en opgetogen dat we SingularityU in Nederland starten. Deze partnerschap is de eerste fysieke locatie buiten het NASA Research Park. Ons doel is voort te bouwen op de krachten van ons land, waarbij we de belangrijkste exponentiële technologieën integreren en inzetten om oplossingen te vinden voor een aantal grootse mondiale uitdagingen, bijvoorbeeld rondom water, voedsel en gezondheid."