Normal_universiteit_leiden_1

De 21-jarige student die vorig jaar oktober dreigde met een schietpartij op de Universiteit Leiden heeft van de rechter een taakstraf gekregen van 180 uur. Het Openbaar Ministerie had 120 uur geëist. Volgens deskundigen is de student verminderd toerekeningsvatbaar. Dit meldt het AD.

De student kondigde via internet aan een bloedbad te zullen aanrichten op de Leidse universiteit. De universiteit nam de bedreiging serieus en schakelde de politie in die massaal uitrukte. De daaropvolgende nacht werd de student aangehouden. Hij zou hebben gehandeld uit liefdesverdriet en zijn daden waren een schreeuw om hulp, aldus de advocaat van de student.

Ook de politie denkt na onderzoek niet dat de jongen echt van plan was zijn dreigementen uit te voeren. “Hij heeft de impact en de gevolgen van zijn daad onderschat”, zegt een woordvoerder van de politie. De jongeman heeft na zijn aanhouding psychische hulp ontvangen. De rechter veroordeelde de jongen tot 180 uur taakstraf, waarvan 60 uur voorwaardelijk.

© Nationale Onderwijsgids