Normal_universiteit_maastricht_2

De Universitas Padjadjaran (UNPAD) in Bandung, Indonesië en de Universiteit Maastricht (UM) hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend. De rechtenfaculteit van UNPAD en die van de UM werken, samen met Mundo, aan een project dat gericht is op de verbetering van onderwijs en onderzoek van internationaal recht. Dat meldt UM.

Het programma bestaat uit workshops en trainingen in Nederland en Indonesië en uit een uitwisselingsprogramma. Afgelopen zomer hebben medewerkers van de vakgroep Internationaal Recht van UNPAD de UM en Instituut Clingendael, partner in dit project, bezocht. In januari 2016 beginnen 2 PhD fellows van UNPAD aan de UM. Het project loopt tot 2019 en wordt gefinancierd uit het Nederlandse NICHE programma.

Niet alleen de Faculty of Law heeft goede contacten met UNPAD. Ook studenten van de Faculty of Psychology and Neuroscience werken virtueel samen met studenten van UNPAD. De medische faculteit van UNPAD heeft veel belangstelling voor de vaardigheidstraining en de methodiek van het probleem gestuurd onderwijs en onderhoudt ook contacten met de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences.

Daarnaast heeft de UM ook een MoU ondertekend met het LPDP, het grootste beurzenprogramma van Indonesië. Het LPDP is een fonds van de Indonesische overheid. Het helpt ambitieuze Indonesische studenten om een Master of een PhD studie in het buitenland te volgen en ziet Nederland als een land waar hoogwaardig hoger onderwijs wordt geboden en daarom als een belangrijke bestemming voor haar bursalen.

Na het Verenigd Koninkrijk en Australië is Nederland het land waar de meeste LPDP studenten studeren. Binnen Nederland selecteert het LPDP nu universiteiten die als ‘preferred partner’ van het LPDP gaan gelden. LPDP ondersteunt op dit moment 3500 Indonesische studenten in het buitenland. In 2020 willen zij 10.000 studenten ondersteunen.

© Nationale Onderwijsgids