Normal_jeugdzorg__kind__peuter__kleuter

Dit jaar hebben de gemeente Leiden, Universiteit Leiden, het Kinderrechtencollectief, het Kinderrechtenhuis en Defence for Children zich weer ingezet voor het kinderrechtenverdrag. Vorig jaar organiseerden zij de Kinderrechtenweek. King for a Day, het jongerenplatform van de gemeente Leiden, heeft jongeren uitgedaagd om over kinderrechten na te denken. Dat meldt gemeente Leiden.

Vier artikelen uit het verdrag werden door King for a Day aangegrepen om trends onder jongeren te ontdekken. Deze artikelen gingen over de rechten op gezond opgroeien en goede zorg, onderwijs en talentontwikkeling, spel en vrije tijd en tot slot het recht op privacy en informatie. Wat jongeren om zich heen zien veranderen en op welke manier dat invloed op hen heeft is te lezen in de Trendkrant op de website van King for a Day.

Defence for Children org aniseert samen met de afdeling Jeugdrecht van de Universiteit Leiden voor de vierde keer de Jaap Doek Kinderrechtenscriptieprijs. De afdeling Jeugdrecht van de Universiteit doet onderzoek naar de rechten van kinderen op grond van wetten en internationale verdragen. De scriptieprijs wordt op 8 december uitgereikt in het Kinderrechtenhuis.

© Nationale Onderwijsgids