Normal_erasmus

De Erasmus Universiteit gaat vanaf volgend jaar zes miljoen per jaar extra investeren in het onderwijs. Met deze investeringen loopt de Rotterdamse onderwijsinstelling vooruit op het geld dat dankzij overheidsinvesteringen in 2018 beschikbaar komt door de invoering van het leenstelsel. Dat meldt Erasmus Magazine. 

Het geld is bestemd om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. De Erasmus Universiteit verwacht in 2016 en 2017 miljoenen meer te kunnen investeren, omdat het ministerie van Onderwijs extra geld gaat uitgeven dankzij de komst van het studievoorschot.  Een derde van het extra geld gaat naar het Innovatiefonds voor ‘faculteitsoverschrijdende projecten’, het overige deel wordt op basis van de studentenaantallen over de faculteiten verdeeld. 

Bovenop de extra zes miljoen komt er nog een bedrag beschikbaar voor snelle maatregelen: projecten die op korte termijn de kwaliteit van het onderwijs kunnen verbeteren. De voorstellen die daarover zijn binnengekomen, gaan onder andere over een verbetering van de ondersteuning van kleinschalig onderwijs.

Het ministerie van Onderwijs heeft niet vastgelegd op welke manier de onderwijsinstelling het geld moet besteden. Wel verwacht de overheid dat het geld voor zestig procent aan extra personeel wordt besteed en voor veertig procent aan overige zaken.

© Nationale Onderwijsgids