Normal_data

De vraag naar mensen met kennis en kunde van growth hacking is groot en daarom hebben het bureau Growth Tribe en het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE), ondersteund door StartupAmsterdam, een lesprogramma ontwikkeld. De 'Growth Tribe Academy' opent dit najaar haar deuren en leidt cursisten op tot 'growth hackers'. Growth hacking is een marketing techniek waarbij creativiteit, analyses en sociale statistieken gebruikt worden om producten te verkopen en in beeld te brengen. Dit meldt Growth Tribe.

De opleiding is een voltijds programma van drie maanden en zal plaats vinden bij de Universiteit van Amsterdam op de Plantage Muidergracht. Het eerste programma begint op 2 november 2015 en duurt tot eind januari 2016. De deelnemers volgen verschillende workshops en werken in teams aan een bestaand groeiproject bij een veelbelovende startup. Daarnaast krijgen ze persoonlijke begeleiding van ervaren growth hackers en ondernemers. Master studenten die in hun laatste studiejaar zitten en net afgestudeerden kunnen zich tot 23 oktober 2015 aanmelden via www.growthtribeacademy.com. Er is plek voor 24 studenten. 
 
Middels 'Growth Hacking' groeiden bedrijven zoals Airbnb, Instagram en Dropbox snel uit van startups naar mondiaal opererende Tech bedrijven. Growth hackers zijn analytische doeners met een wetenschappelijke en experimentele manier van werken: zo analyseren ze voortdurend data om aannames over de markt te toetsen en de groei van hun bedrijf te optimaliseren.
 
© Nationale Onderwijsgids