Normal_copyright_stockfreeimages_kantoor_werk_werken_overleg__1_

De PvdA-fractie van de gemeente Deventer is geschrokken van de flinke daling in het aantal stageplekken bij de gemeente zelf. Vergeleken met voorgaande jaren is het aantal stageplaatsen bij de gemeente met 40 procent afgenomen. Vooral mbo-studenten maken weinig kans op een stage. De partij vindt dat Deventer hiermee niet beantwoordt aan de voorbeeldfunctie die het heeft en wil van het college van B & W een verklaring horen. Dit meldt de partij op haar website.

De PvdA-fractie vindt het belangrijk dat studenten de kans krijgen om praktijkervaring op te doen. Daarvoor zijn bedrijven nodig die ruimte aanbieden in de vorm van stages. Het is aan de gemeente om daarin het goede voorbeeld te geven, vindt de partij. De fractie zou het liefst zien dat de gemeente minstens één stageplaats per tien werknemers aanbiedt, in totaal zo'n tachtig plekken voor mbo-, hbo- en wo-studenten. De laatste jaren werd dit aantal ook gehaald. Het afgelopen jaar is het aantal plaatsen echter gedaald van 88 naar 51 plekken.

De partij wil nu weten wat de oorzaak is dat er zoveel minder stages aangeboden worden door de gemeente. Daarbij heeft de partij de verwachting uitgesproken dat het college er alles aan zal doen om weer meer plekken aan te bieden en de in 2011 toegezegde voorbeeldfunctie uit te dragen.

© Nationale Onderwijsgids