Normal_universiteit_maastricht__2_

Begin juni kondigde de Universiteit Maastricht aan te stoppen met het opleiden van geneeskundestudenten uit Saoedi-Arabië. Nanne de Vries, vice-decaan van Faculty of Health, Medicine and Life Sciences van de Universiteit Maastricht zegt dat de samenwerking niet is stopgezet, maar stilgezet. Dat meldt 1Limburg.

Saoedi-Arabië wilde niet meer aan de eisen van de faculteit voldoen, waarop de universiteit het besluit nam om de samenwerking stop te zetten. Zo wilden de Saoedi's dat de studenten les krijgen in het Nederlands en stage gaan lopen in Nederlandse ziekenhuizen. Maar de studenten in Maastricht volgen een internationale route met Engelstalig onderwijs.

De Saoedi's waren boos omdat de studenten stage liepen in buitenlandse ziekenhuis. Zij vinden de Nederlandse gezondheidszorg het beste georganiseerd en willen dat de studenten dan ook hier worden opgeleid. De Vries kaart aan dat er niets mis is met de buitenlandse ziekenhuizen waar de studenten stage lopen. Nu blijkt dus dat de samenwerking niet is stopgezet, maar stilgezet. Er wordt nu gezocht naar een oplossing.

© Nationale Onderwijsgids