Logo_rijksuniversiteit_groningen_logo

In het najaar lanceren de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Energy Academy Europe een Massive Online Open Course (MOOC) over energietransitie. De online cursus zou een uniek perspectief op de energietransitie bieden, door gebruik te maken van de grote verscheidenheid aan wetenschappelijke disciplines binnen de RUG. De MOOC is voor zowel studenten als professionals. Dat meldt de RUG.

Op mondiaal niveau heeft de wereld met grote uitdagingen te maken, zoals klimaatverandering en economische en sociale ontwikkeling. Energietransitie zou nodig zijn om deze uitdagingen aan te gaan. De MOOC van de RUG en Energy Academy Europe toont de multidisciplinaire aanpiek die de energietransitie nodig heeft, door technologische, juridische, economische, ruimtelijke en sociale aspecten van de energietransitie te behandelen.

De MOOC maakt de belangrijkste factoren van elk aspect van de energietransitie inzichtelijk en voorziet de cursisten in de kennis en kaders om vraagstukken zelfstandig te benaderen. De cursus is voor iedereen toegankelijk en duurt zeven weken. Door middel van video's, artikelen, discussies en quizzen worden de deelnemers ongeveer vier uur per week geïnformeerd en betrokken. In de laatste week moeten de cursisten hun verkregen kennis en vaardigheden toepassen om een analyse te maken van de vraagstukken rondom energietransitie in hun eigen land. Op 12 oktober start de MOOC, deelname is gratis. 

© Nationale Onderwijsgids