Normal_mobiele_telefoon

Het gebruik van een smartphone tijdens het studeren heeft invloed op het leergedrag van studenten. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek naar hoe studenten beïnvloed worden door onlineprikkels. De studenten bleken door het gebruik van de smartphone slechter te zijn in het maken van aantekeningen en andere studiezaken. Dat meldt RTL Nieuws.

Aan het Amerikaanse onderzoek in Ohio werkten 145 examenkandidaten mee. De onderzoekers wilden kijken wat voor invloed het gebruik van smartphones heeft op het studeren, zowel op school als thuis. Voor het onderzoek moesten de studenten een college volgen en daar aantekeningen van maken. Een deel van de studenten kreeg af en toe berichtjes op hun telefoon en deze moesten ze ook beantwoorden. Het andere deel gebruikte geen telefoon.

Na het college moesten alle studenten multiple-choice vragen beantwoorden over het college. Wat bleek is dat studenten die hun smartphone gebruikten minder goed presteerden. De studenten die geen mobiele telefoon gebruikten waren beter in staat om informatie te herhalen. 

© Nationale Onderwijsgids