Normal_maagdenhuis__uva__universiteit_van_amsterdam__protest

Het bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft een aantal toezeggingen gedaan aan de protesterende docenten en studenten. Deze laten nu weten dat ze niet tevreden zijn met de toezeggingen en door zullen gaan met protesteren. Dit meldt de Volkskrant.

In een brief met een tienpuntenplan kondigde het College van Bestuur (CvB) van de UvA een aantal toezeggingen aan. Rethink UvA, De Nieuwe Universiteit en Humanities Rally laten in een gezamenlijke reactie weten dat ze blij zijn met deze ontwikkeling, maar dat er verdere inspanningen nodig zijn om te zorgen dat het niet blijft bij enkel een verandering in toon. Zo belooft het CvB in de brief dat de academische gemeenschap meer inspraak zou krijgen, beslissingen over onderwijs en onderzoek worden zo laag mogelijk in de organisatie opgenomen, het aantal flexibele arbeidscontracten wordt beperkt en er komt volledige financiële openheid.

“Niet alleen zijn de voorstellen van het CvB onduidelijk, maar ze bieden ook geen oplossing voor de vertrouwenscrisis. De brief bevat geen enkel antwoord op onze eis voor een onafhankelijk onderzoek naar de financiële situatie en op onze roep om een moratorium op lopende herstructureringsprocessen”, schrijven de demonstranten. De protesten blijven doorgaan, ook het Maagdenhuis blijft bezet. 

© Nationale Onderwijsgids