Normal_amsterdam_spui_210_bungehuis_-_door

Het Bungehuis in Amsterdam wordt een Britse sociëteit. Het pand dat nu nog van de Universiteit van Amsterdam (UvA) is, wordt waarschijnlijk gekocht door belegger Aedes Real Estate. Zowel de UvA als Aedes hebben dit bevestigd. De belegger zal het pand verhuren aan Soho House. Dit meldt het Parool.

Begin deze maand kondigde Aedes Real Estate al aan Soho House in dit pand te willen vestigen. Een dag nadat het Bungehuis door de ME is ontruimd, maakt de vastgoedbelegger bekend dat de deal met de UvA rond is. Soho House zou in eerste instantie in enkele Amsterdamse grachtenpanden komen, maar de buurt verzette zich daartegen. De vestiging van Soho House in het Bungehuis gaat 50 miljoen euro kosten. Hoeveel geld de UvA aan de koop overhoudt is niet bekend.

Soho House is een exclusieve club voor mensen uit de film- en mediawereld en creatieve industrie. Er zijn al besloten clubs van Soho House in onder andere New York, Berlijn en Londen. Over twee jaar moet Soho House Amsterdam open gaan. Het pand wordt eerst verbouwd. De vestiging in Amsterdam zal beschikken over onder andere een restaurant, wellnesscomplex en 79 hotelkamers.

© Nationale Onderwijsgids