Normal_eurbuilding

De Erasmus Universiteit van Rotterdam is van plan een aantal onderwijs- en onderzoekspanden van het Erasmus MC te kopen. De universiteit is bereid zo’n 100 tot 150 miljoen euro neer te tellen voor de panden. De overdracht moet uiteindelijk een besparing opleveren van enkele miljoenen. Dit meldt het AD.

De universiteit wil het medisch centrum niet alleen laten opdraaien voor de kosten van de onderzoeks- en onderwijshuisvesting. Extra voordeel van de pandenruil is dat de universiteit tegen een gunstig tarief geld kan lenen bij de overheid, het zogenoemde schatkistbankieren. Het academisch ziekenhuis kan geen aanspraak maken op deze constructie. Het geld wat hiermee wordt bespaard, zal worden geïnvesteerd in onderwijs en onderzoek, zegt bestuursvoorzitter David Voetelink van het Erasmus MC.

De Rotterdamse instellingen zijn in gesprek met de ministeries van Financiën, Volksgezondheid en Onderwijs over de miljoenendeal. Er is nog geen officiële aanvraag ingediend. Beide instellingen willen in januari een besluit nemen over het plan.

© Nationale Onderwijsgids