Logo_logo_technische_universiteit_tu_delft

De Technische Universiteit (TU) Delft gaat het komende jaar vier nieuwe gratis online cursussen aanbieden. Het bestaande aanbod aan de zogeheten Massive Open Online Courses (MOOC's) uit 2014 zal worden herhaald. Ook gaat de universiteit voor het eerst een cursus aanbieden specifiek voor professionals die zich naast hun baan willen bijscholen. Dit meldt de TU Delft.

In 2013 startte de TU Delft met de eerste online cursus. Sindsdien zijn er zo'n 7000 certificaten uitgereikt aan succesvolle deelnemers. Dat is een veelvoud van het aantal studenten dat op de traditionele wijze een vak volgt en afrondt. De technische universiteit heeft op dit moment zo'n 150.000 inschrijvingen voor MOOC's die nu lopen of aangekondigd zijn.

Het aanbod in 2015 wordt uitgebreid met vier nieuwe cursussen. Het gaat om de onderwerpen 'Topology of Condensed Matter' (voor gevorderden, startdatum 9 februari), 'Data Analysis' (vanaf 6 april), 'Framing: Creating powerful political messages' (vanaf 20 april) en 'Pre-University Calculus' (vanaf 13 juli).

Op 20 januari start de cursus 'Economics of Cybersecurity'. Het is de eerste cursus van de TU Delft die specifiek gericht is op professionals die al enige jaren werkervaring hebben. De cursus gaat in op de economische factoren die meespelen in beslissingen van bedrijven over hun informatieveiligheid.

Meer informatie over het online aanbod van de TU Delft is te vinden op www.edx.org.

© Nationale Onderwijsgids