Logo_nwo_logo

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft vlak voor de Kerstdagen subsidies toegekend aan in totaal 39 onderzoeksprojecten voor de creatieve industrie. De zogenoemde KIEM-financiering van 15.000 euro gaat naar projecten waarin wetenschappers met publieke en private partners de mogelijkheden voor innovaties verkennen. Dit meldt de NWO.

De KIEM-financiering is toegekend aan 27 consortia van onderzoekers en partners uit de creatieve industrie. Daarnaast worden acht grote strategische onderzoeksprojecten en vier projecten voor embedded onderzoek mogelijk gemaakt met financiering van het NWO.

Samenwerking tussen publieke en private partijen en kennisinstellingen is noodzakelijk om de ambities van de Topsector Creatieve Industrie mogelijk te maken. NWO zet daarom verschillende financieringsinstrumenten in om  kennisinstellingen en private partijen te stimuleren  van elkaars kennis en ervaring te profiteren. 

Op www.nwo.nl staat een overzicht van de toegekende KIEM-aanvragen en de onderzoeksprojecten voor embedded en strategisch onderzoek.

© Nationale Onderwijsgids