Logo_iso

Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) organiseert op 11 december de bijeenkomst 'Aan de slag!' in Utrecht over de relatie tussen het hoger onderwijs, de arbeidsmarkt en de maatschappij. Het ISO wil studenten, docenten en beleidsmakers uitnodigen om met elkaar te praten over de vraag hoe die relatie versterkt kan worden.

Het ISO vindt dat studenten in de studie van hun keuze opgeleid dienen te worden voor de meest actuele staat van de maatschappij. Ontwikkelingen in de maatschappij moeten volgens de organisatie dus meewegen in het aanbod en de methode van de opleiding. Dan rijst wel de vraag in hoeverre inmenging van het bedrijfsleven in het hoger onderwijs gewenst is, aldus het ISO. Deze discussie staat centraal op de bijeenkomst.

Daarnaast heeft de studentenorganisatie onderzoek laten doen naar wat opleidingen nu doen om voor een goede aansluiting op de arbeidsmarkt en maatschappij te zorgen. Daarvoor zijn enquêtes en interviews afgenomen bij opleidingsdirecteurs en alumni. De resultaten van deze onderzoeken worden op de bijeenkomst gepresenteerd. Verschillende organisaties en expertisecentra zullen aanwezig zijn op het evenement, waaronder het Career Centre Universiteit Twente, Expertisecentrum handicap + studie en Hobéon.

Het evenement 'Aan de slag!' wordt gehouden op 11 december in Het Vechthuis aan de Jagerskade 13-15 in Utrecht. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier op de website van het ISO.

©Nationale Onderwijsgids