Normal_radboud_universiteit_nijmegen_1__alleen_gebruiken_bij_nieuws_over_radboud_

De Radboud Universiteit Nijmegen heeft dr. Maarten Wolbers benoemd tot bijzonder hoogleraar Onderzoek van onderwijs. Wolbers zal onder meer onderzoek doen naar de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt en naar sociale ongelijkheid in het onderwijs, meldt de universiteit.

De bijzondere leeropdracht wordt gefinancierd door onderzoeksinstituut ITS waar Wolbers hoofd is van de sector Onderwijs. Zijn onderzoek wordt gekoppeld aan de leerstoel Empirische sociologie. Binnen het sociologisch onderzoek aan de Radboud Universiteit worden vraagstukken rond het onderwijs onderzocht vanuit het perspectief van sociale ongelijkheid.

Wolbers werkt sinds 1997 aan de Nijmeegse universiteit. Tot 2013 was hij universitair hoofddocent Sociologie. Over zijn nieuwe aanstelling zegt de hoogleraar: “Opleiding is de nieuwe sociale scheidslijn geworden in de huidige (kennis)samenleving. Vanuit mijn positie bij ITS is het een uitstekende kans om te bestuderen hoe het onderwijsbeleid en de daaruit voortvloeiende institutionele vormgeving van het onderwijs een rol daarbij speelt.”

© Nationale Onderwijsgids