Logo_seal_leiden_university_logo

Het oude Anatomiegebouw van de Universiteit van Leiden wordt verbouwd om huisvesting te creëren voor promotiestudenten. In de zomer van 2015 moet het nieuwe wooncomplex klaar zijn, meldt de universiteit.

Deze week werd op symbolische wijze de eerste damwand geslagen door de vicevoorzitter van het College van Bestuur, Willem te Beest, en wethouders Pieter van Woensel en Robert Strijk van Leiden. In totaal komen er 166 woningen voor PhD-studenten van de Leidse universiteit. Een deel komt in het oude Anatomiegebouw en een deel in de nieuwbouwtoren die hier tegenaan wordt gebouwd. Stichting Universitaire Woonwijk Boerhaave heeft het Anatomiegebouw overgenomen van de universiteit.

De huidige locatie voor promovendi aan de Boerhaavelaan gaat gesloopt worden. Met de gemeente werkt de stichting om ook daar nieuwe woningen voor PhD-studenten te bouwen. Voor de studenten en hun gezinnen die uit de locatie op de Boerhaavelaan moeten vertrekken wordt samen met wooncorporatie Ons Doel een vervangende woning worden gezocht.

© Nationale Onderwijsgids