Groepsfoto van Leadership Visit (foto: RUG)

De Rijksuniversiteit Groningen heeft maandag 10 en dinsdag 11 februari leden van de Arab European Universities Association (AEUA) ontvangen. De dagen stonden in het teken van universitair leiderschap met als thema ‘Leading universities in a global context, preparing for the future.’

Leiders van zes universiteiten uit Irak, Jordanie, Libanon, de Palestijnse Gebieden en Egypte discussieerden met hun Nederlandse collega’s over de problemen die je als universiteit in een snel veranderende wereld tegenkomt en hoe je jonge talenten voorbereidt op hun toekomst in de maatschappij. 
 
De tweedaagse ‘Leadership Visit’ is geslaagd, aldus prof. Dr. Sibrand Poppema, collegevoorzitter van de RUG: “(…) Samenwerking tussen Arabische en Europese landen biedt de kans om ervaringen uit te wisselen tussen culturen en over en weer verschillende zienswijzen te verkennen. Het is een gelegenheid om een internationaal perspectief te schetsen op onderwijs en onderzoek en de organisatie van het hedendaags Hoger Onderwijs.”
 
©Nationale Onderwijsgids