Normal_student_huisarts

Werkgevers in de huisartsenzorg kunnen sinds kort een maandelijkse tegemoetkoming van honderd euro aanvragen voor het begeleiden voor doktersassistenten en praktijkondersteuners in opleiding. De maandelijkse tegemoetkoming moet er onder meer voor zorgen dat er meer stageplaatsen komen voor ondersteuners in de huisartsenpraktijk. Dit meldt Medical Facts.

“Huisartsen hebben voldoende goedopgeleide ondersteuners nodig voor een takenpakket dat steeds breder en intensiever wordt. Een leerzame stage en het voorkomen van voortijdige uitval door goede begeleiding zijn daarin essentieel,” zegt voorzitter Leon Vincken van Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH). De tegemoetkoming is een initiatief van de cao-partners in de huisartsenzorg om bij te dragen aan het creëren van meer stageplaatsen.
 
In diverse regio's heerst in de huisartsenzorg nu al een tekort aan goedopgeleide assistenten en ondersteuners. Het tekort wordt veroorzaakt door de uitbreiding en intensivering van hun taken, de groei van het aantal praktijken en de vervangingsvraag. Door onder meer een gebrek aan stageplaatsen kunnen te weinig assistenten en ondersteuners tijdens hun opleiding praktijkervaring opdoen.
 
De SSFH gaat de regeling uitvoeren. De tegemoetkoming komt bovenop de maandelijkse vergoeding van honderd euro voor de stagiairs zelf. Werkgevers kunnen de vergoeding via de website van de stichting aanvragen.
 
© Nationale Onderwijsgids