Normal_landelijke_studentenvakbond_lsvb_logo

UTRECHT - Onderwijsminister Jet Bussemaker is van plan een streep te zetten door de basisbeurs en de OV-kaart. Het plan leidt tot onrust bij scholieren, studenten en ouders. De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) heeft een actie bedacht: scholieren, studenten en ouders kunnen Bussemaker via de website Lievejet.nl laten weten waarom de basisbeurs en OV-kaart moeten blijven.  De LSVb zorgt ervoor dat alle kaarten bij de minister terechtkomen.

Het eerste kaartje is ingevuld door Yanick. Hij schrijft daarop het oneerlijk te vinden dat studeren voor zijn jongere zusje veel duurder wordt.

Tot en met 17 mei kunnen scholieren, studenten en ouders een persoonlijk kaartje schrijven aan Bussemaker. Dat bericht kan via social media meteen gedeeld worden met vrienden.

LSVb-voorzitter Kai Heijneman: “Wij krijgen als Landelijke Studenten Vakbond duizenden mailtjes, telefoontjes en brieven van bezorgde scholieren, ouders en studenten. We vinden het belangrijk dat deze signalen allemaal bij de minister terechtkomen. Zij kan hier ook echt wat mee doen.”

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres