amsterdam science innovation award 2013

AMSTERDAM - Welke student of onderzoeker wint dit jaar de Amsterdam Science & Innovation Award? In 2013 maken maar liefst 93 mensen met innovatieve ideeën kans op deze prestigieuze prijs. De finale vindt op 5 juni (14.30-18.00 uur) plaats op Amsterdam University College. Daarover bericht de website van de Universiteit van Amsterdam.

Tijdens de finale houden deelnemers een bondige pitch. Daarin moeten ze de jury zien te overtuigen van het belang van hun idee. Iedere deelnemer maakt kans op een geldprijs van 5.000 euro.

Deelnemers aan de Amsterdam Science & Innovation Award 2013 zijn studenten en onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam, Academisch Medisch Centrum, Vrije Universiteit, VU medisch centrum, Hogeschool van Amsterdam en onderzoeksinstituten op het Science Park.

Isolde Hallensleben, die onder andere bekend is van het televisieprogramma De Wereld Leert Door, presenteert de finale. Juryvoorzitter is prof. dr. ir. Louise Fresco, universiteitshoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres