Instituut voor Sustainable Society

GRONINGEN - De Rijksuniversiteit Groningen (RuG) speelt in op de almaar groeiende vraag naar duurzaamheid door de oprichting van het Instituut voor Sustainable Society. Dit instituut is daarmee het derde profileringsthema van de RuG, naast de thema's Healthy Ageing en Energy.

Met het instituut wil de universiteit onderzoeken uit verschillende disciplines met elkaar verbinden om zo antwoorden te bedenken voor de problemen waar Nederland en de rest van de wereld in toenemende mate mee te maken zal krijgen. Daarbij probeert de RuG de verduurzaming zo breed mogelijk te bewerkstelligen, door het binnen het sociaal-maatschappelijk, het juridisch, het ruimtelijk-economisch en het ecologisch perspectief gestalte te geven.

Hoogleraar Rechtseconomie Oscar Couwenberg is door het College van Bestuur benoemd als academic director van het instituut. Aan hem is de taak gegeven hier een gedegen onderzoeksprogramma voor te ontwikkelen. In 2014 zal er tevens een speciale leerstoel Sustainable Society worden aangetrokken.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem