Duurzaamheid, klimaatverandering, milieu

ROTTERDAM - Gail Whiteman, hoogleraar duurzaamheid, management en klimaatverandering aan de Erasmus Universiteit Rottterdam, geeft een deel van zijn lessen buiten, om zijn studenten zo een directer beeld te geven van klimaatverandering en de noodzaak tot duurzaamheid. Dat meldt Trouw.

Whiteman stelt dat het veel lastiger is om binnen de contouren van de stadse omgeving de effecten van menselijk gedrag op de omgeving te bevatten. De lessen in de buitenlucht geven de studenten een veel directere inkijk in deze effecten en zorgt voor een beter begrip voor de natuur onder studenten.

Ook benadrukt de hoogleraar dat mensen meer moeten luisteren naar de signalen vanuit de wetenschap. Als voorbeeld geeft hij de orkaan die vorig jaar over New York trok en daar voor flinke schade en overstromingen zorgde. "Klimaatwetenschappers hadden de burgemeester vertelt dat een dergelijke orkaan onvermijdelijk zou komen, maar niemand nam de vereiste voorzorgsmaatregelen."

De toekomst roept om meer kennis over de staat van de wereld en Whiteman hoopt dan ook dat de kennis waar hij de nieuwe generatie studenten van voorziet, bij zal dragen aan oplossingen om het tij te keren.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem