Normal_research_institute_for_flexicurity__labour_market_dynamics_and_social_cohesion_reflect_logo

TILBURG - Het Research Institute for Flexicurity, Labour Market Dynamics and Social Cohesion (ReflecT), een initiatief van de Tilburg University en het CAOP in Den Haag, heeft twee bijzonder hoogleraren aangesteld voor de nieuwe leerstoel 'Onderwijsarbeidsmarkt'.

De leerstoel, die gesubsidieerd is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, is onderdeel van een nieuw masterprogramma van ReflecT met daarin een specialisatie onderwijsarbeidsmarkt.

De hoogleraren, Frank Cörvers en Marc van der Meer, zullen zich bezighouden met de huidige ontwikkelingen binnen de onderwijsarbeidsmarkt. Ook zullen in het nieuwe programma zaken als de behoefte aan onderwijspersoneel, de mobiliteit van leraren, het imago van het onderwijsvak, de vergrijzing en de arbeidsproductiviteit worden behandeld.

Met de leerstoel wil ReflecT een platform neerzetten voor kennisuitwisseling en -verspreiding. Aan de hand van publicaties en debatten moet het onderwerp onder de aandacht worden gebracht. Masterstudenten van diverse studierichtingen kunnen keuzevakken volgen over het onderwerp en er zullen postacademische cursussen en gastcolleges door de hoogleraren worden gegeven.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem