Normal_nuffic_logo

HEERLEN - Op het jaarcongres van de Nuffic op 12 maart is docent logopedie en internationaliseerder Claudy Cobben van Zuyd Hogeschool de winnaar geworden van de Orange Carpet Award 2013, een prijs voor de internationalisering van het hoger onderwijs.

De Orange Carpet Award is een prijs die sinds 2009 jaarlijks door de Nuffic wordt uitgereikt aan initiatieven van medewerkers van hogescholen of universiteiten die zich sterk maken voor de internationalisering voor het hoger onderwijs. De prijs stond dit jaar in het teken van 'kwaliteit en duurzaamheid van internationalisering'.

Cobben won de prijs met haar geesteskind Young Professionals Overseas, een project waarbij ieder jaar zo'n 70 studenten enkele maanden naar zuidelijk India, Zuid-Afrika en Zambia afreizen, om daar ervaring op te doen met interdisciplinaire samenwerking met verschillende culturen.

De jury koos dit project, omdat zowel studenten als docenten zich ervoor inzetten en dit de kwaliteitsborging ervan verzekert. Cobben was erg blij met de prijs, maar ziet nog veel mogelijke verbeteringen op het gebied van internationalisering en het uitdragen daarvan. "[B]uiten onze eigen kring moeten we nog veel mensen overtuigen", aldus de winnares.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem