Jonge ondernemers, Ondernemerschap, Studentenondernemers

ROTTERDAM - Uit een onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam onder 13.000 studenten blijkt dat de ambities van studenten op het vlak van ondernemen niet bijzonder hoog zijn. Toch kent Nederland meer studentenondernemers dan andere landen. Dat meldt het ANP.

Uit een internationaal onderzoek onder 93.000 studenten bleek dat gemiddeld 2 procent van de studenten een onderneming start. In Nederland ligt dit percentage op 3 procent. Na het afstuderen wil circa 10 procent van de studenten een onderneming beginnen. Vijf jaar later ligt dat zelfs op een derde.

Hoogleraar Economie en Ondernemerschap aan de Erasmus Universiteit Roy Thurik meent dat veel studenten niet bereid zijn veel tijd te stoppen in het opzetten van een onderneming. "Ze moeten echter wel begrijpen dat het beginnen van een eigen bedrijf veel tijd kost. Die instelling van Nederlandse studenten verontrust me een beetje", aldus de hoogleraar.

Uit het onderzoek blijkt verder dat veel studenten niet op de hoogte zijn van seminars en colleges over het ondernemerschap. Van de groep die hier wel van op de hoogte is, maakt slechts een klein deel hier ook gebruik van.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem