TEDx, TEDxRadboudU, Radboud Universiteit

NIJMEGEN - De Radboud Universiteit Nijmegen organiseert op 23 mei de TEDxRadboudU-conferentie, waar zal worden ingegaan op het thema 'vertrouwen'. De universiteit doet dit ter gelegenheid van haar 90-jarig bestaan.

Voor de conferentie zijn sprekers aangetrokken uit Nederland, maar ook uit het buitenland. Zij zullen ingaan op wat vertrouwen is, waarom het belangrijk is en hoe vertrouwen hersteld kan worden. De invalshoeken zullen daarbij zowel wetenschappelijk, als vanuit het bedrijfsleven en de culturele sector worden belicht.

Voorbeelden van sprekers zijn natuurkundige Robbert Dijkgraaf, lid van de Hoge Raad Ybo Buruma, Al Jazeera-journalist Step Vaessen en hoogleraar Digital Security Bart Jacobs. Zij en andere sprekers zullen deelnemers aan de conferentie met name informeren over het dalen van vertrouwen in de hedendaagse maatschappij. Het vertrouwen van de moderne burger in vele maatschappelijke instituties valt namelijk in toenemende mate weg.

TEDxRadboudU is gratis en zal open zijn voor iedereen met interesse in het onderwerp. De conferentie zal via live-stream te volgen zijn en de voertaal is Engels. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van TEDxRadboudU.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem