Radboud Universiteit, Nijmegen, Studenten

NIJMEGEN - Studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen hebben hun universiteit in een open brief opgeroepen tot het aanbieden van Massive Open Online Courses (MOOC's). Het bestuur stelt zich vooralsnog terughoudend op. Dat meldt ScienceGuide.

De studenten vinden dat hun universiteit achterloopt bij het aanbieden van gratis online colleges. Drie Nederlandse universiteiten zijn inmiddels al aangesloten bij een van de grote aanbieders van MOOC's (Coursera en edX) of zijn zelf begonnen met een vergelijkbaar initiatief. 

"Als er toch al colleges worden opgenomen: waarom dan niet meteen delen met de rest van de wereld? Het is een mooi middel om te laten zien dat de RU goed onderwijs aanbiedt", stellen de studenten, die vrezen dat de Radboud Universiteit achter zal gaan lopen op andere universiteiten.

De universiteit is er voorlopig nog niet over uit. Woordvoerder Martijn Gerritsen stelt dat het collegebestuur van de Radboud Universiteit "nog geen standpunt heeft ingenomen over het online aanbieden van colleges voor een breed publiek."

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem