Ron Bormans, Voorzitter CvB, Basisbeurs

ROTTERDAM - De voorzitter van het College van Bestuur van de Hogeschool Rotterdam, Ron Bormans, vermoedt dat de invoering van het sociaal leenstelsel in Rotterdam harder aan zal komen dan in de rest van Nederland. Dat meldt Metro Nieuws.

Hoewel Bormans begrijpt dat bezuinigingen nodig zijn, stapelen deze zich volgens hem voor studenten wel erg snel op. Ook meent hij dat het veronderstelde flinke verdienen van veel afgestudeerden na hun studie behoorlijk meevalt. "Verreweg het overgrote deel is straks verpleegkundige, fysiotherapeut of leraar en verdient tussen modaal en anderhalf keer modaal. Dan is zo'n lening best fors."

Rotterdam heeft juist als voornemen meer jongeren van een opleiding te kunnen laten genieten. Een flinke extra lening zal een deel van deze jongeren afschrikken. Bormans pleit er daarom voor om aan jongeren uit arme gezinnen de basisbeurs als gift te blijven verstrekken. Ook het CDA in Rotterdam kan zich in dit idee vinden en hoopt het in Den Haag te kunnen verdedigen.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem