Radboud Universiteit

NIJMEGEN - In zijn nieuwjaarstoespraak stelde Gerard Meijer, voorzitter van het college van bestuur van de Radboud Universiteit Nijmegen, dat vooral de internationale reputatie van de universiteit verbeteringen behoeft. Dat meldt De Gelderlander.

Het was de eerste nieuwjaarstoespraak van de nieuwe voorzitter, die in zijn loopbaan eerder ook al student en hoogleraar aan de universiteit was. 

Hoewel hij benadrukte dat er veel goed gaat op de universiteit, vindt hij dat er nog veel te doen is. "Onze interna­tionale reputatie loopt helaas nog altijd achter op onze onderzoek ­en onderwijsreputaties", aldus Meijer. Deze reputatie is belangrijk vanwege "het binnenhalen van toponderzoe­kers, het aangaan van internationa­le samenwerking en het werven van onderzoeksmiddelen."

Het nieuwe jaar wordt volgens Meijer een belangrijk jaar. In 2013 bestaat de universiteit 90 jaar. Meijer roept medewerkers, studenten en alumni daarom op om te laten zien waar de universiteit toe in staat is, onder andere met een wetenschappelijk congres dat dit jaar zal worden gehouden. 

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem