Normal_logo_iso_interstedelijk_studenten_overleg

DEN HAAG - Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) is teleurgesteld in het sneuvelen van de motie van Jasper van Dijk van de SP en Michel Rog van het CDA. In de motie riepen de Kamerleden op tot het onderzoeken van alternatieven voor de afschaffing van de OV-studentenkaart. Dat meldt Nieuws.nl.

Thijs van Reekum, voorzitter van het ISO, vindt het kwalijk dat het kabinet niet kijkt naar eventuele alternatieven en rationele bezwaren. "Er zijn veel kanttekeningen te plaatsen bij de voorgenomen plannen van de regering, daar wilde de oppositie graag over meedenken", aldus van Reekum. Het ISO is verbaasd dat de petitie van Milan van Schaik, die door 53.000 mensen is getekend, door de regering wordt genegeerd.

De studentenorganisatie wijst erop dat de afschaffing haaks staat op andere maatregelen vanuit de overheid. Zo wordt de profileringsmaatregel genoemd, waarbij instellingen met behulp van prestatieafspraken worden gedwongen tot het schrappen van opleidingen. Deze regeling zal ervoor zorgen dat veel studenten geforceerd worden tot reizen.

Om die reden herhaalt het ISO nogmaals wat ze zei tijdens het indienen van de petitie: "Wij eisen van het Kabinet en de leden van de Tweede Kamercommissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om samen met ons en de vervoersbedrijven alternatieven voor de afschaffing van de OV studentenkaart te onderzoeken."

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem