Normal_koe_1

LEEUWARDEN - De Dairy Campus, die voortkomt uit een samenwerkingsverband van Wageningen UR, de Hogeschool Van Hall Larenstein, het Nordwin College, LTO Nederland, FrieslandCampina en het Dairy Training Centre, begint steeds meer vorm te krijgen. Gisteren zegden de provincie Friesland, de gemeente Leeuwarden en het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) financiële steun voor dit project toe.

De Dairy Campus is een instituut waarin het bedrijfsleven en het onderwijs samenwerken op het gebied van innovatie en kennisontwikkeling in de melkveehouderij. Het project werd in januari 2011 gestart en is inmiddels uitgebreid met een Dairy Training Centre en het Dutch Dairy Centre.

De provincie heeft 15 miljoen euro uit het Ruimtelijk Economisch Programma beschikbaar gesteld voor het project. De gemeente stelde daar nog eens 5 miljoen euro bovenop. Vanaf 2013 zullen de innovatie- en educatieprogramma's van het project uitgebreid worden. Daarnaast zullen er onderzoeks- en onderwijsfaciliteiten gebouwd worden op de locatie van de Wageningen UR in Leeuwarden.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem