UvT

TILBURG - Josette Dijkhuizen, promovenda aan de Universiteit van Tilburg en ondernemer, is door de Nederlandse Vrouwen Raad voorgedragen als Vrouwenvertegenwoordiger 2013 bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

In oktober 2013 zal zij, nadat ze is benoemd door de Minister van Buitenlandse Zaken, samen met een Regeringsdelegatie deelnemen aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. Daar zal zij regeringsleiders toespreken namens de Nederlandse vrouwen.

"Zowel in mijn werk als in mijn onderzoek zet ik me in voor empowerment van vrouwen door zelfstandig ondernemerschap", aldus Dijkhuizen. Naast haar baan als coach en adviseur voor starters en ervaren ondernemers, richt ze zich in haar onderzoek op succes- en geluksfactoren van ondernemers in Nederland. Het stimuleren van vrouwen tot het oprichten van een eigen onderneming is volgens haar een krachtig emancipatiemiddel.

In januari zal Dijkhuizen een congres over diversiteit en ondernemerschap organiseren. Om zich goed voor te bereiden op haar toespraak voor de VN wil zij de komende maanden veel gesprekken voeren met vrouwelijke ondernemers, wetenschappers, beleidsmakers, netwerkverbanden en andere belanghebbenden. "Ik wil een duurzaam netwerk van vrouwelijke ondernemers oprichten die zich ook in de toekomst voor meer vrouwelijk ondernemerschap – wereldwijd – willen inzetten."

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem