universiteit maastricht entrepreneurship week

MAASTRICHT - Vandaag is de Global Entrepreneurship Week Maastricht begonnen. Tijdens de tweede editie van dit evenement in Het Gouvernement aan de Maas laten studenten zich inspireren door topondernemers.

Doel van deze door Universiteit Maastricht georganiseerde week is om jonge high potentials te stimuleren om ondernemender te worden. Dit door hen te laten kennismaken met diverse soorten ondernemerschap en te laten luisteren naar en spreken met topondernemers.

Vandaag verdiepen sprekers als Bert Habets (CEO RTL Nederland), Marc Cootjans (CEO Rabobank Maastricht), Marcel Mingers (oprichter Extrema Outdoor en Solar) en Femke Stevens (oprichtster Oil & Vinegar) zich in het thema `From Good to Great'.

Morgen krijgen vijf jonge ondernemers uit de regio de kans om hun idee te pitchen. Daarmee kunnen ze de Next Generation Hero Award van het Universiteitsfonds Limburg winnen.

Donderdag krijgt een select groepje studenten de kans om een bezoek te brengen aan DSM en daar Robert Kirschbaum, vicedirecteur Open Innovation, te ontmoeten.

Via Nieuwsbank.nl

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres