hbo wo studenten baan asa

ALMERE - Voor afgestudeerde hbo- en wo-studenten staat het loon bij de eerste functie niet op nummer één. Een goede werksfeer blijkt veel belangrijker; 90 procent van de studenten noemde dit. Openheid, een goede band met collega’s, communicatie en een goede samenwerking staan daarin centraal. Dat blijkt uit onderzoek van ASA student.

In het online carrièreonderzoek werd aan 966 hbo- en wo-studenten gevraagd welke zaken zij belangrijk vinden in een startersfunctie. "Voor de nieuwe generatie werknemers is de sfeer binnen een bedrijf heel bepalend. Het imago van de werkgever wordt hierdoor steeds belangrijker bij het aantrekken en behouden van jong talent", aldus de Algemeen Directeur van ASA, Jan van Gorkum.

Op de tweede plaats staat doorgroeimogelijkheden met 84 procent en op drie staat opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden met 82 procent. Meer materialistische zaken als salaris en secundaire voorwaarden vielen buiten de top drie. Ook de afstand tussen huis en werk werd minder van belang geacht.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem