Engels spreken Maastricht

MAASTRICHT - Het CDA in Maastricht wil dat de gemeente vanaf nu de buitenlandse studenten in de stad ook in het Engels aanspreekt. Tot nu toe gebeurde dat alleen nog in het Nederlands. Omdat veel buitenlandse studenten de taal echter nog niet machtig zijn, worden zij hierdoor buitengesloten van veel informatie en regelgeving.

Het CDA heeft daarom een initiatiefvoorstel opgesteld, in zowel het Nederlands als het Engels, voor de leden in de gemeenteraad. ,,Het gaat om kleine aanpassingen die de stad zo veel kunnen opleveren. Zorgen dat iedereen zijn afvalkalender kan lezen bijvoorbeeld, of dat mensen door hebben dat je 's nachts geen luide feesten mag organiseren", aldus het CDA. 

De achterstand in informatie is volgens het CDA de voornaamste reden dat de integratie van veel buitenlandse studenten niet altijd goed verloopt. Volgens het CDA hoeft het plan niet veel geld te kosten. Het vertalen van alle stukken zou opgevangen kunnen worden door de ambtenaren. Eventueel kunnen er zelfs vrijwilligers voor worden aangetrokken. 

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem