Normal_studenten_collegezaal_mooi

ENSCHEDE – Vanwege een toegenomen belangstelling voor de masteropleiding MEEM (Master Energy and Environmental Management) in Leeuwarden, hebben de University Campus Fryslân en de Universiteit Twente besloten om hun samenwerking te versterken en de academische master nog meer te versterken en aantrekkelijker te maken voor Nederlandse studenten.

Dat gaat gebeuren door ook les te gaan geven in het thema watermanagement; op nationaal en internationaal niveau is daar veel interesse voor. Voor de opleiding wordt bekostiging aangevraagd bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). De kosten voor Nederlandse studenten worden dan veel lager, waardoor de kans op Nederlandse instroom fors toeneemt.

In Leeuwarden bestaat sinds 1999 de opleiding MEEM. Met steun van de Provinciale Staten van Fryslân is destijds de MEEM en onderzoek naar duurzame innovaties op het terrein van energie-, water en ruimtegebruik (MEEM) gerealiseerd. MEEM houdt zich bezig met de diverse aspecten van publiek en privaat management van energie en milieu. Oogmerk is om mensen op te leiden als decision-makers voor bedrijven, overheden en NGO’s en op die wijze met hun kennis en technieken bij te laten dragen aan de duurzame ontwikkeling van de samenleving.

Deze éénjarige opleiding heeft een Nederlandse accreditatie en werkt samen met buitenlandse universiteiten. Daardoor trekt de opleiding ook veel buitenlandse studenten en met name niet-Europese studenten, bijvoorbeeld uit Zuid-Amerika en Azië.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen