Normal_radboud_universiteit_nijmegen__alleen_gebruiken_bij_nieuws_over_radboud_

NIJMEGEN – Gisteren presenteerde het Times Higher Education Magazine de World University Rankings. Deze ranglijst laat het magazine jaarlijks samenstellen door Thomson Reuters. De Radboud Universiteit Nijmegen is inmiddels opgeklommen naar plaats 127. Daarmee behoort de universiteit tot de beste 1 procent van de wereld.

Sinds de start van deze ranglijst is de Radboud Universiteit met een opmars bezig. In 2010 stond de Radboud Universiteit nog 77 plaatsen lager. Rector Bas Kortmann: “Uiteraard is dit goed nieuws voor ons. Het resultaat past in de positieve ontwikkeling van de universiteit”.

Vorige week nog maakte weekblad Elsevier bekend dat studenten de Radboud Universiteit beoordelen als ‘beste brede universiteit'. Hoogleraren en universitair hoofddocenten plaatsen de universiteit op de tweede plaats. Twee van de vier Spinozapremies gingen dit jaar naar onderzoekers van de Radboud Universiteit. En de Reviewcommissie liet vorige week aan de staatssecretaris weten dat de toekomstplannen van de universiteit ‘zeer goed' zijn.

Times Higher Education Magazine noemt Nederland een ‘outstanding performer' op deze ranglijst. Nederland staat op de derdeplaats na de Verenigde Staten en Groot Brittannië. Alle Nederlandse universiteiten zijn gestegen en staan bijna allemaal in de top 200.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen